0
Профайл
Кампанія (Італія)

Casebianche

Профайл
Виробництво пляшок/рік
~25 000
Площа виноградників:
5,5 га
Ґрунти:
глина, вапняк, із вкрапленнями кремнію
Вік лоз:
від 12 до 60+ років (посаджені в 1955, 1998, 1999 і 2006)
Робота на грядці:
ручна, мідь і сірка
Робота в погребі:
дикі дріжджі, без обклеювання, без фільтрації; ігристі — без додавання дріжджів і цукру
Урожайність:
3–7 тонн/га
Щільність посадки:
2000–5000 лоз/га
Сертифікація:
Organic,
ICEA
Філософія:
збереження біорізноманіття, органічне фермерство з елементами біодинаміки, роль людини обмежується відновлювальною функцією
Контекст

Зона Чіленто — це частина величезного (другого за територією в Італії) національного парку заповідника (Чіленто і Валло ді Діано) площею майже 400 000 га.

Біосфера цієї зони є пам'яткою всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з 1997 року.

Зважаючи на це, Паскуале від самого початку чітко розумів, що таке біорізноманіття. Це неймовірно унікальна та сильна система, тож єдиний спосіб працювати на цій землі — тільки підтримуючи цей баланс і використовуючи вже сформовані природою механізми.

Сам Чіленто, де розташовані виноградники Casebianche, це те місце, де свого часу сформувалася "середземноморська дієта".

Їжа завжди була важливим елементом життя в Кампанії, і останнім часом молоде покоління регіону звертає на це ще більше уваги. Одним із найпотужніших трендів останніх років стало активне відродження й розвиток артізанальної піци на базі неаполітанських традицій.

У грудні 2017 року ЮНЕСКО ввело мистецтво неаполітанського піцайоло у статус всесвітньої культурної спадщини, чим дало ще один поштовх молодим (і не тільки) ентузіастам.

Історія

Чоловік і дружина — Паскуале Мітра і Бетті Іуоріо. Колишні архітектори.

Виробляють вино з 2000 року, однак бутилювати його почали лише в 2007-му.

Ферма належала батькові Паскуале, a сам він із дружиною та дітьми жив у Неаполі, і до переїзду в Чіленто в 2005-му це заняття швидше нагадувало хобі. Бажання спростити життя, поліпшити екологію проживання та потяг до виноробства, що виявився занадто сильним, допомогли їм повністю переміститися в Чіленто й оселитися там назавжди.

По-перше, Паскуале і Бетті — місцеві (Паскуале з Чіленто, Бетті з Неаполя).

По-друге, вони небайдужі до ентузіазму молоді щодо розвитку локальної артізанальної майстерності та її інтерпретації у новому сенсі.

По-третє, вони великі поціновувачі піци й артізанального пивоваріння.

Тож усе це склалося в певне внутрішнє усвідомлення того, що вони хочуть підтримати молодих піцайоло й дати їм можливість "запалювати" не лише піцою з мікробрю, а й з добре зробленими і при цьому життєрадісними та дещо незвичними локальними винами, якi ідеально поєднуються з піцою.

Так народився 100%-й злегка ігристий рожевий Альяніко — Іль Фріч або Іль Фрік (Il Fric) — Паскуале приймає обидва варіанти, і червоний бленд Альяніко та Барбери — Пашкà (Pashka).

Попередній:
Наступний:
Товар «» додано в кошик.
Оформити замовлення Продовжити покупки
18+
Увага!
Сайт містить інформацію, не рекомендовану для осіб, які не досягли повнолітнього віку.
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтеся на використання файлів cookie.