0
Профайл
Венето (Італія)

Piccinin, Daniele

Профайл
Виробництво пляшок/рік
35 000-45 000
Площа виноградників:
7 га
Ґрунти:
худий ґрунт, мінеральні ґрунти/глинистий вапняк, чорний вулканічний ґрунт
Вік лоз:
7–70 років
Робота на грядці:
ручна, сірка і мідь
Робота в погребі:
дикі дріжджі, без обклеювання, без фільтрації
Урожайність:
Шардоне — 7 тонн/га, Дурелла — 5 тонн/га, Піно Неро — 3 тонни/га, інші — 7 тонн/га
Щільність посадки:
3600 лоз/га — Дурелла, Піно Неро; 6200 лоз/га — Шардоне та інші
Сертифікація:
без сертифіката (органіка, біодинаміка)
Філософія:
збереження зв’язку з землею предків, фермерство в гармонії з навколишнім середовищем, відродження зникаючого автохтонного сорту Дурелла
Контекст

Ідея збереження й розкриття потенціалу автохтонного сорту Дурелла захопила Даніеле цілком і повністю.

Дуреллу вже на початку 800-х років письмово згадували в муніципальних манускриптах законодавчих актів. У той час вона називалася Ува Рабіоза (Uva Rab (b) iosa) або Дурасена (Durasena, від лат. Durus Acinus, тобто складний, важкий, міцний виноград).

На сьогодні насадження Дурелли обмежені близько 500 гектарами. Через високу кислотність, оксидативність і порівняно стриману ароматику практично всі виніфікують Дуреллу в ігристому варіанті.

Всього біля 5–7 чоловік роблять із неї тихе вино. І з них, наскільки мені відомо, тільки Даніеле практикує усвідомлений підхід невтручання на виноградниках і в погребі.

Історія

Шеф і ресторатор у минулому, Даніеле присвятив якийсь період часу вивченню натурального виноробства, оскільки це багато в чому перетиналося з його інтересами в гастрономії.

Врешті-решт, в 2006 році він вирішив остаточно залишити ресторанний світ і переключитися на вино.

Виноградники в родині були давно, і їх місце розташування було чудовим (верхня частина досить крутого пагорба, 300–500 метрів н.р.м.).

Та частина пагорба, де росли виноградники і де досі стоїть будинок його бабусі і дідуся, називається Муні (Muni). Звідси і назва виноробні.

Даніеле виробляє два білих вина — Б'янко (Bianco) і Монтемагро (Montemagro), ігристе Аріоне (Arione), два червоних — Россо (Rosso) і Піно Неро (Pinot Nero).

Вина Piccinin, Daniele в портфелі Frank Wines:
Muni Montemagro 2017
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • ~13,800 пл/рік
  • 14.0%
  • SO2: 48 мг/л
673 грн
Вік лоз:
5-70+ років
Виніфікація:
сталь и дуб, мацерація 1-7 днів
Витримка:
10 місяців у сталі, 8 місяців у пляшці
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Дурелла (100%)
Muni Pinot Nero 2016
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • ~3,000 пл/рік
  • 13.5%
  • SO2: 42 мг/л
1 014 грн
Вік лоз:
5-70+ років
Виніфікація:
окрема ферментація ягід з двох ділянок у відкритих посудинах
Витримка:
12 місяців у ботті (20 гл) і старих барріках, 8 місяців у пляшці
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Піно Неро (100%)
Мuni Montemagro 2015
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • ~8,000 пл/рік
  • 14.5%
  • SO2: 24 мг/л
671 грн
Вік лоз:
70+ років
Виніфікація:
прямий віджим для Дурелли, ферментація у сталі (50%) і у бочці (50%)
Витримка:
10 місяців: 50% у сталі + 50% у ботті (25 гл)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Дурелла (100%)
Попередній:
Наступний:
Товар «» додано в кошик
Оформити замовлення Продовжити покупки
18+
Увага!
Сайт містить інформацію, не рекомендовану для осіб, які не досягли повнолітнього віку
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтеся на використання файлів cookie.