0
Профайл
П'ємонт (Італія)

Anselma, Giacomo

Профайл
Виробництво пляшок/рік
~ 25 000
Площа виноградників:
5 га (Бароло — 3 га)
Ґрунти:
глина, вапняк і піщаник
Вік лоз:
30–60+ років
Робота на грядці:
ручна, сірка і мідь
Робота в погребі:
дикі дріжджі, без температурного контролю, без обклеювання, без фільтрації, великі ботті, тривала мацерація
Урожайність:
5–6 тонн/га
Щільність посадки:
4 000 лоз/га
Сертифікація:
немає
Філософія:
дотримання традицій дідів і прадідів у вирощуванні й виніфікації
Контекст

Вінья Ріонда (10,2 га) вважається кращим крю в Серралунзі й одним із кращих в Бароло взагалі.

Хоча, за фактом, Бароло, зроблене з винограду цього крю, — більше Вінья Ріонда, ніж Серралунга. Настільки сильний характер теруару цього пагорба.

Виноградники на цьому пагорбі є тільки у 8–10 виноробів (перехід права власності на виноградники в П'ємонті — не найзрозуміліша й не найпрозоріша історія). Ансельма, зі своїм одним гектаром, одні з них.

Колларетто — це наступний і паралельний пагорб за Вінья Ріонда.

Він дещо вужчий і трохи нижчий за Вінью Ріонду. Бароло Колларетто має ті ж самі суть та стрижень, що й Вінья Ріонда, однак більш поступливий характер.

Історія

Виноградники і погріб належать родині з початку ХХ століття.

Про них мало знають і ще менше пишуть. Вони не «модні». Вони не загравали й не заграють із довідниками. Вони невеликі, але принципові.

Феліче Ансельма (прадід нинішнього власника й винороба Франко) заправляв невеликою остерією в Серралунзі й не думав про виноградарство та виноробство як про основне заняття. Проте його син Джакомо вирішив піти саме цим шляхом. У 20-х роках минулого століття він зі своєю дружиною одними з перших відкрили в Ланге ресторан із мініготелем, який існує й до сьогодні та працює в Серралунзі просто над нинішнім погребом.

У 30-х роках Джакомо розлив у пляшки свої перші Бароло (Колларетто і Вінья Ріонда).

Виноградники, ресторан і погріб залишалися в сім'ї упродовж поколінь і, судячи з фотографій, не сильно змінилися за останні 100 років.

Схоже, що ця консервативність таки не удавана, а глибоко закладена в ДНК, оскільки Франко (нинішній власник) — один із найбільш селянських бароліста, що я зустрічав, і один із найбільш суворих апологетів невтручання, яких я бачив у Бароло.

Свого часу його жорстка позиція спровокувала чимало гарячих дебатів (і, напевне, кілька років не найщасливішого подружнього життя) з його дружиною Марією. Вона зізнається, що в далекому минулому мало не спокусилася ідеєю модерністів, однак Франко присадив її поривання однозначно й досить жорстко. Незабаром, зрозумівши свою помилку, вона й сама перейшла "на світлий бік".

Вина Anselma, Giacomo в портфелі Frank Wines:
Barolo Collaretto 2009
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 8,000 пл/рік
  • 15.0%
  • SO2: 89 мг/л
3 623 грн
Висота виноградника:
320 м н.р.м.
Вік лоз:
30-60 років
Виніфікація:
спонтанна ферментація, мацерація: 18-22 дні в цементі без температурного контролю; ремонтаж
Витримка:
36 місяців у ботті 30-40гл із славонського дуба
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Неббіоло (100%)
Langhe Nebbiolo 2015
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 5,000 пл/рік
  • 14.0%
  • SO2: 68 мг/л
895 грн
Висота виноградника:
320 м н.р.м.
Вік лоз:
30-60 років
Виніфікація:
спонтанна ферментація, мацерація: 18-22 дні в цементі без температурного контролю; ремонтаж
Витримка:
12-16 місяців у ботті 30-40гл із славонського дуба і 2-3 місяці у пляшці
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Неббіоло (100%)
Наступний:
Товар «» додано в кошик
Оформити замовлення Продовжити покупки
18+
Увага!
Сайт містить інформацію, не рекомендовану для осіб, які не досягли повнолітнього віку.
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтеся на використання файлів cookie.