0
Профайл
Пенедес (Іспанія / Каталонія)

Partida Creus

Профайл
Виробництво пляшок/рік
~ 40 000
Площа виноградників:
~ 12 га виноградників (вся ферма —2 га)
Ґрунти:
глинистий вапняк, глина, вапняк
Вік лоз:
15–85 років
Робота на грядці:
ручна, сірка і мідь
Робота в погребі:
дикі дріжджі; без температурного контролю, без обклеювання, без фільтрації
Урожайність:
5–6 тонн/га
Філософія:
пошук і відновлення автохтонних сортів, що відображають характер і дух місцевості
Контекст

Partida Creus — це історія про неочевидні речі.

Неочевидні дійові особи. Італійці-архітектори виготовляють вино в Каталонії.

Неочевидне місце подій. Богом забуте селище, далеке від слави та величі навіть усередині свого регіону.

Неочевидний сюжет. Італійці не намагаються зробити «правильне» вино з доступних сортів. Навпаки, вони наполегливо шукають незаслужено забуті сорти, втрачені під катком індустріалізації чи сором'язливо викорчувані під тиском масового захоплення сортами більш маркетинговими й економічно обґрунтованими.

Історія

Массімо Маркіорі й Антонелла Джерона — архітектори з Італії, що переїхали з Мілана до Барселони в середині 90-х.

Через перенасичення занадто активним життям великого міста у 2000 році вони знаходять прихисток від суєти мегаполіса за годину їзди від Барселони, в провінційному муніципалітеті Бонастре (зона Байш Пенедес) з населенням в 685 мешканців. Муніципалітет є частиною Масиву Бонастре — природної території, що охороняється і є своєрідним переходом від низини Вальєс-Пенедес до Камп-де-Таррагоне.

Окрім бажання сповільнити темп життя, сюди їх привело ще й прагнення самостійно вирощувати продукти для повсякденного споживання — від овочів, фруктів, трав й оливок до винограду і, як наслідок, вина. І якщо з усім іншим вони розібралися досить швидко, то з виноградом Массімо неочікувано втрапив до «кролячої нори».

У пошуках виноградників Массімо й Антонелла увесь час наштовхувалися на закинуті чи напівзабуті ділянки. Переважно це були виноградники поза межами D.O. з різних причин. Через зацікавлення такими «непрестижними» й некомерційними виноградниками, Массімо й Антонеллу стали називати не інакше як «божевільні італьяшки».

Пара нічим не сприяла зміні репутації, швидше навіть навпаки, щоразу посилювала її своїм захопленням, коли виявляла ще один забутий богом і місцевим населенням автохтонний сорт чи клон. Старі лози, що давали невеличкий врожай, нікому не відомі й непотрібні сорти, та ще й без можливості вказувати D.O. — ці чужинці зовсім з глузду з'їхали. Таким був вердикт. Кпини кпинами, та з часом аборигенам дедалі більше ставало цікаво, який же ще втрачений сорт зможе відшукати Массімо і яким він буде в бокалі.

На сьогодні Массімо й Антонелла вирощують і вініфікують майже два десятка сортів.


Білі:

Perellada (Перелляда)

Vinyater (Віньятер)

Subirat Parent (Субірат Парент)

Xarel-lo (Чарел-ло)

Moscat (Москато)

Macabeo (Макабео)

Garnacha Blanca (Гарнача Бланка)


Червоні:

Sumoll (Сумолл)

Samso (Самсо)

Garrut (Гаррут)

Cartoixa Vermell (Картуша Вермель)

Trepat (Трепат)

Queixal de Llop (Кейшал де Ллоп)

Ull de Perdiu (Уль де Пердіу)

Garnacha (Гарнача)

Bobal (Бобал)

Ull de Llebre (Улл де Ллебре)

Вина Partida Creus в портфелі Frank Wines:
XL Ancestral 2018
  • біле
  • ігристе
  • 0.75 л
  • < 5,000 пл/рiк
  • 10.5%
  • SO2: 7 мг/л
950 грн
Висота виноградника:
150-200 м н.р.м.
Вік лоз:
15-60 років
Виніфікація:
прямий віджим ногами, спонтанна ферментація в сталі, без контролю температури, завершення ферментації в пляшці
Витримка:
10 місяців на осаді в пляшці
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, без додавання SO₂
Дегоржман:
так, після 10 місяців
Дозаж:
0 г/л
Сорти:
Чарел-ло (100%)
SP 2018
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • < 5,000 пл/рік
  • 12.0%
  • SO2: <7 мг/л
790 грн
Висота виноградника:
150-200 м н.р.м.
Вік лоз:
40-70 років
Виніфікація:
прямий віджим в пневматичному пресі, спонтанна ферментація в сталі, температура не контролюється, але погріб максимально охолоджується
Витримка:
3 місяці в сталевих посудинах
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, без додавання SO₂
Сорти:
Субірат Пaрен (100%)
BN 2018
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • < 5,000 пл/рiк
  • 11.0%
  • SO2: 7 мг/л
693 грн
Висота виноградника:
150-200 м н.р.м.
Виніфікація:
прямий віджим в пневматичному пресі, спонтанна ферментація в сталі, температура не контролюється, але погріб максимально охолоджується
Витримка:
5 місяців в сталевих чанах на осадi
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, без додавання SO₂
Сорти:
Макабео (100%)
XL 2017
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • < 5,000 пл/рiк
  • 13.0%
  • SO2: <7 мг/л
830 грн
Висота виноградника:
150-200 м н.р.м.
Виніфікація:
прямий віджим в пневматичному пресі, спонтанна ферментація в сталі, температура не контролюється, але погріб максимально охолоджується
Витримка:
3 місяці в сталевих посудинах
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, без додавання SO₂
Сорти:
Чарел-ло (100%)
BB 2018
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • < 10,000 пл/рік
  • 11.0%
  • SO2: 8 мг/л
790 грн
Висота виноградника:
150-200 м н.р.м.
Виніфікація:
гребні відділяються, ягоди давляться ногами, спонтанна ферментація, без контролю температури, в сталевих чанах, мацерація 1-3 дні
Витримка:
8 місяців в сталі + 5 місяців в пляшці
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, без додавання SO₂
Сорти:
Бобал (100%)
TN 2018
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • < 5,000 пл/рiк
  • 12.0%
  • SO2: 20 мг/л
693 грн
Висота виноградника:
150-200 м н.р.м.
Виніфікація:
гребні відділяються, ягоди давляться ногами, спонтанна ферментація, без контролю температури, в сталевих чанах, мацерація 4 дні
Витримка:
10 місяців на осаді в старих дубових бочках (10+ гл)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, без додавання SO₂
Сорти:
Бобал, Сумолл, Трепат
VNR 2018
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • < 10,000 пл/рік
  • 12.0%
  • SO2: <7 мг/л
693 грн
Висота виноградника:
150-200 м н.р.м.
Виніфікація:
гребні відділяються, ягоди давляться ногами, спонтанна сумісна ферментація, без контролю температури, в сталевих чанах, мацерація 1-3 дні
Витримка:
7 місяців в сталі
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, без додавання SO₂
Сорти:
Самсо, Гаррут, Гарнача, Трепат, Сумолл, Улль де Пердiу, Кейшаль де Лльоп
Попередній:
Наступний:
Товар «» додано в кошик
Оформити замовлення Продовжити покупки
18+
Увага!
Сайт містить інформацію, не рекомендовану для осіб, які не досягли повнолітнього віку
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтеся на використання файлів cookie.