0
Профайл
Абруццо (Італія)

Praesidium

Профайл
Виробництво пляшок/рік
23 000
Площа виноградників:
6 га
Ґрунти:
глина з великими вкрапленнями вапнякового каменю
Вік лоз:
25 років (найстаріші — 60+)
Робота на грядці:
сапа, сірка, мідь
Робота в погребі:
дикі дріжджі, без фільтрації або обклеювання, сталь і ботті, без температурного контролю
Урожайність:
4,5–5 тонн/га
Щільність посадки:
4000 лоз/га
Сертифікація:
Organic
Філософія:
вино — це частина культури; задача людини — допомогти природі проявити свій потенціал, використовуючи лише найнеобхідніші засоби
Контекст

В Абруццо є чотири провінції: Терамо, Пескара, Л'Аквіла і К'єті.

Остання, зазвичай, асоціюється тільки з масовим індустріальним виробництвом як винограду, так і вина.

Так склалося, що в кожній із решти трьох провінцій мешкає свій старорежимний апостол невтручальницького виноробства.

У Терамо — це Емідіо Пепе (~40 000 пл/рік, 240 метрів н.р.м.).

У Пескарі — це Едоардо Валентіні (~50 000 пл/рік, 600 метрів н.р.м.).

У Л'Аквілі — це Praesidium (~23 000 пл/рік, 400 метрів н.р.м.).

Історія

Енцо та Лючія Паскуале заснували виноробню в 1988-му.

До цього весь виноград, за винятком виніфікації для власного споживання, продавали кооперативам.

Зараз Енцо та Лючія майже відійшли від справ через свій вік, а виноградниками й господарством заправляють їхні діти — дочка Антоніа і син Оттавіано.

Праезідіум — це історична назва міста Прецца, де розташована виноробня. Прецца знаходиться на скелі, на 200 метрів вище за виноградники, висаджені в долині Пеліна, між Преццою і Райано, на рівні 400 метрів н.р.м.

Саме ця зона вважається батьківщиною сорту Монтепульчано.

Історично Praesidium виробляли всього два вина — Монтепульчано д'Абруццо Різерва (іноді воно називалося/називається просто Монтепульчано д'Абруццо через бюрократичні складнощі) і Черазуоло, яке, насправді, завжди було основним і головним вином місцевості.

У 2018-му було вперше бутильовано перший урожай із Треб'яно.

Вина Praesidium в портфелі Frank Wines:
Montepulciano d’Abruzzo Riserva 2016
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 13,015 пл/рік
  • 13.0%
  • SO2: 23 мг/л
950 грн
Немає в наявності
Висота виноградника:
400 м н.р.м.
Вік лоз:
30-60 рокiв
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без температурного контролю, мацерація 12-14 днів у сталі
Витримка:
24 місяці у сталі та 24 месяці в ботті із славонського и французького дуба (20-40 гл); мінімум 6 місяців у пляшці
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Монтепульчано (100%)
Cerasuolo d’Abruzzo Superiore 2018
  • рожеве
  • тихе
  • 0.75 л
  • <2,000 пл/рік
  • 14.0%
  • SO2: 53 мг/л
883 грн
Вік лоз:
30-40 років
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без температурного контролю, мацерація 48 годин у сталі
Витримка:
мінімум 5 місяців у сталі
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Монтепульчано (100%)
Bianco Terre Aquilane Luci 2018
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 13.0%
  • SO2: 49 мг/л
1 318 грн
Висота виноградника:
400 м н.р.м.
Виніфікація:
cпонтанна ферментація в сталевих посудинах, без температурного контролю, мацерація 24 години
Витримка:
24 місяці на дрібному осаді у сталевих посудинах плюс мінімум 6 місяців у пляшці
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Треббьяно д'Абруццо (100%)
Montepulciano d'Abruzzo Riserva 2013
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 23,600 пл/рік
  • 13.5%
  • SO2: 60 мг/л
1 650 грн
Висота виноградника:
400 м н.р.м.
Вік лоз:
30-60 рокiв
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без температурного контролю, мацерація 12-14 днів у сталі
Витримка:
24 місяці у сталі і 24 місяці в ботті із славонського та французького дуба (20-40 гл); мінімум 6 місяців у пляшці
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Монтепульчано (100%)
Montepulciano d'Abruzzo Riserva 2014
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 4,488 пл/рік
  • 14.0%
  • SO2: 56 мг/л
1 500 грн
Висота виноградника:
400 м н.р.м.
Вік лоз:
30-60 рокiв
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без температурного контролю, мацерація 12-14 днів у сталі
Витримка:
24 місяці у сталі та 24 месяці в ботті із славонського и французького дуба (20-40 гл); мінімум 6 місяців у пляшці
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Монтепульчано (100%)
Montepulciano d’Abruzzo 2010
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 12,800 пл/рік
  • 14%
  • SO2: 75 мг/л
2 300 грн
Висота виноградника:
400 м н.р.м.
Вік лоз:
30-60 рокiв
Виніфікація:
спонтанна ферментація, без температурного контролю, мацерація 12-14 днів у сталі
Витримка:
24 місяці у сталі і 24 місяці в ботті із славонського та французького дуба (20-40 гл). Витримка у пляшці - від 6 місяців
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Монтепульчано (100%)
Montepulciano d'Abruzzo Riserva 2011
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 16,000 пл/рік
  • 13.5%
  • SO2: 40 мг/л
1 863 грн
Висота виноградника:
400 м н.р.м.
Вік лоз:
30-60 років
Виніфікація:
спонтанна ферментація, без температурного контролю, мацерація 12-14 днів у сталі
Витримка:
24 місяці у сталі і 24 місяці в ботті із славонського та французького дуба (20-40 гл). Витримка у пляшці - від 6 місяців
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Монтепульчано (100%)
Montepulciano d'Abruzzo Riserva 2012
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 18,400 пл/рік
  • 13.5%
  • SO2: 29 мг/л
1 750 грн
Висота виноградника:
400 м н.р.м.
Виніфікація:
спонтанна ферментація, без температурного контролю, мацерація 12-14 днів у сталі
Витримка:
24 місяці у сталі і 24 місяці в ботті із славонського та французького дуба (20-40 гл). Витримка у пляшці - від 6 місяців
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Монтепульчано (100%)
Попередній:
Наступний:
Товар «» додано в кошик
Оформити замовлення Продовжити покупки
18+
Увага!
Сайт містить інформацію, не рекомендовану для осіб, які не досягли повнолітнього віку.
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтеся на використання файлів cookie.