Zillinger, Johannes
Вілуе (Velue) — "віляжні" вина, ягоди для яких збирають на початку врожаю з різних виноградників на території селища Вельм. Молоді виноградники у Вілуе йдуть повністю за кілька підходів. Легкі й самобутні, Вілуе — перша сходинка для знайомства з "натуральними" винами. Непретензійні, але серйозні вина на кожен день. Мацерація — до 10% всіх ягід, 7–10 днів у маленьких квеврі.
Рефлекшн (Reflexion) — "крюшні" вина, ягоди з конкретних виноградників. Це мініпортрети, що максимально передають усі риси і складність конструкції "теруар – сорт – вінтаж".
Революшн (Revolution) — вино, яке дарує радість у повсякденному житті. Ця лінійка — відображення того, якими Йоханнес бачить запальні й незвичайні вина на кожен день, максимально віддалені від мейнстріму. Коротка мацерація, система Солера, експерименти з сортами PIWI. Відкриваємо новий світ смаку й переосмислюємо веселе чаркування. Viva la Revolution!
Нумен (Numen) — безлика божественна сила, що визначає долю людини. Ягоди з найстаріших лоз. Вина, які виробляються практично без втручання. Завжди з мацерацією. Завжди в квеврі.
Виноробня належить родині Йоханнеса з 1673 року.
Родина Йоханнеса — одна з тих 23, які церква переселила з Баварії в XVI столітті, задля того, щоб вони обробляли церковні угіддя. За це вони отримали свою землю. Фактично, предки Йоханнеса були засновниками Вельм-Гьотцендорфа.
Батько Йоханнеса свідомо перейшов на органічне фермерство в 1980-84 роках — один із перших в Австрії та чи не єдиний на той час у Ванфіртелі.
Лози Йоханнеса — одні з найбільш старих, якщо не сказати найстаріших, лоз Санкт Лаурент в регіоні — 1913-го року посадки. Їх усього 0,3 га.
Хоча зараз Вайфіртель асоціюється, в основному, з білими винами, на початку XX століття було навпаки. Червоний виноград домінував. Лише Санкт Лаурент займав близько 60% всіх виноградників регіону.
Перехід контролю від батька до сина розпочався в 2000 році. Перші 10 років Йоханнес працював у батька як найманий робітник, але щороку одну бочку вина батько дозволяв йому робити так, як він хотів, від початку до кінця. Від вибору виноградника, рядів і ягід до всіх процесів у погребі.
З 2012-го всі процеси і рішення на грядках та в погребі перейшли до Йоханнеса.
Першим його рішенням було віддати дві ділянки зі старими лозами й посадити дві нових. Як фанату старих лоз, це рішення йому далося нелегко, однак ті два виноградники були по сусідству з фермерами, які активно й агресивно розпилювали синтетичні препарати. Доки сусіди залишалися поруч, Йоханнес не міг працювати з цим виноградом.
Другим рішенням Йоханнеса стало купити квеврі. Тож скооперувавшись із Міхелем Гіндлем і Клаусом Прайсінгером, вони привезли першу партію.
- червоне
- тихе
- 0.75 л
- 4,000 пл/рік
- 12.0%
- SO2: 21 мг/л
- біле
- тихе
- 0.75 л
- 1,500 пл/рік
- 12.5%
- SO2: 17 мг/л
- біле
- тихе
- 0.75 л
- 2,500 пл/рік
- 12.5%
- SO2: 17 мг/л
- рожеве
- тихе
- 0.75 л
- 1,000 пл/рік
- 11.5%
- SO2: 12 мг/л
- червоне
- тихе
- 0.75 л
- 2,000 пл/рік
- 12.0%
- SO2: 29 мг/л
- червоне
- тихе
- 0.75 л
- 1,500 пл/рік
- 12.5%
- SO2: 25 мг/л
- біле
- тихе
- 0.75 л
- 1,500-2,500 пл/рік
- 12.5%
- SO2: 19 мг/л