0
Профайл
Вайнфiртель (Австрія)

Zillinger, Johannes

Профайл
Виробництво пляшок/рік
~90 000
Площа виноградників:
18 га (+2 га для трав, овочів тощо)
Ґрунти:
вапняк, лоум, лес, гравій, пісок, вапняковий пісковик
Вік лоз:
5–106 років
Робота на грядці:
ручна, сірка, мідь, трав’яні чаї та екстракти, біодинаміка
Робота в погребі:
дикі дріжджі, без температурного контролю, без обклеювання, без фільтрації, бочки (500–2600л), квеврі (500–1000л), сталь
Урожайність:
2–7 тонн/га
Щільність посадки:
2500–4500 лоз/га
Сертифікація:
Demeter
Філософія:
дотримання традицій дідів і прадідів у вирощуванні й виніфікації
Контекст

Вілуе (Velue) — "віляжні" вина, ягоди для яких збирають на початку врожаю з різних виноградників на території селища Вельм. Молоді виноградники у Вілуе йдуть повністю за кілька підходів. Легкі й самобутні, Вілуе — перша сходинка для знайомства з "натуральними" винами. Непретензійні, але серйозні вина на кожен день. Мацерація — до 10% всіх ягід, 7–10 днів у маленьких квеврі.

Рефлекшн (Reflexion) — "крюшні" вина, ягоди з конкретних виноградників. Це мініпортрети, що максимально передають усі риси і складність конструкції "теруар – сорт – вінтаж".

Революшн (Revolution) — вино, яке дарує радість у повсякденному житті. Ця лінійка — відображення того, якими Йоханнес бачить запальні й незвичайні вина на кожен день, максимально віддалені від мейнстріму. Коротка мацерація, система Солера, експерименти з сортами PIWI. Відкриваємо новий світ смаку й переосмислюємо веселе чаркування. Viva la Revolution!

Нумен (Numen) — безлика божественна сила, що визначає долю людини. Ягоди з найстаріших лоз. Вина, які виробляються практично без втручання. Завжди з мацерацією. Завжди в квеврі.

Історія

Виноробня належить родині Йоханнеса з 1673 року.

Родина Йоханнеса — одна з тих 23, які церква переселила з Баварії в XVI столітті, задля того, щоб вони обробляли церковні угіддя. За це вони отримали свою землю. Фактично, предки Йоханнеса були засновниками Вельм-Гьотцендорфа.

Батько Йоханнеса свідомо перейшов на органічне фермерство в 1980-84 роках — один із перших в Австрії та чи не єдиний на той час у Ванфіртелі.

Лози Йоханнеса — одні з найбільш старих, якщо не сказати найстаріших, лоз Санкт Лаурент в регіоні — 1913-го року посадки. Їх усього 0,3 га.

Хоча зараз Вайфіртель асоціюється, в основному, з білими винами, на початку XX століття було навпаки. Червоний виноград домінував. Лише Санкт Лаурент займав близько 60% всіх виноградників регіону.

Перехід контролю від батька до сина розпочався в 2000 році. Перші 10 років Йоханнес працював у батька як найманий робітник, але щороку одну бочку вина батько дозволяв йому робити так, як він хотів, від початку до кінця. Від вибору виноградника, рядів і ягід до всіх процесів у погребі.

З 2012-го всі процеси і рішення на грядках та в погребі перейшли до Йоханнеса.

Першим його рішенням було віддати дві ділянки зі старими лозами й посадити дві нових. Як фанату старих лоз, це рішення йому далося нелегко, однак ті два виноградники були по сусідству з фермерами, які активно й агресивно розпилювали синтетичні препарати. Доки сусіди залишалися поруч, Йоханнес не міг працювати з цим виноградом.

Другим рішенням Йоханнеса стало купити квеврі. Тож скооперувавшись із Міхелем Гіндлем і Клаусом Прайсінгером, вони привезли першу партію.

Вина Zillinger, Johannes в портфелі Frank Wines:
Revolution Red Solera NV
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 4,000 пл/рік
  • 12.0%
  • SO2: 21 мг/л
859 грн
Вік лоз:
~ 30 рік
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без температурного контролю, в амфорі, відкритих сталевих посудинах і відкритих бочках (акація)
Витримка:
кожен сорт витримується 12-36 місяців у окремих бочках і амфорах
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, бленд 3х вінтажів за місяць до бутилювання
Сорти:
Рьослер (50%), Цвайгельт (25%), Каберне (25%)
Numen Riesling 2018
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 1,500 пл/рік
  • 12.5%
  • SO2: 17 мг/л
1 788 грн
Висота виноградника:
185 м н.р.м.
Вік лоз:
35-40 років
Виніфікація:
перша мацерація – 5 днів у квеврі. Друга мацерація (напів-карбонічна, 12% доданих ягід / 1-2 ягоди з лози) – 12 місяців
Витримка:
12 місяців у старих дубових бочках (600л)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Ріслінг (100%)
Numen Güner Veltliner 2017
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 2,500 пл/рік
  • 12.5%
  • SO2: 17 мг/л
1 530 грн
Висота виноградника:
180-200 м.н.р.м.
Вік лоз:
~60 років
Виніфікація:
спонтанна ферментація, без контролю температури, напів-карбонічна мацерація - 7 днів в квеврі. 25% з гребенем
Витримка:
16 місяців в старих бочках з акації (700л)
Сорти:
Ґрюнер Вельтлінер (100%)
Numen Rose St. Laurent 2018
  • рожеве
  • тихе
  • 0.75 л
  • 1,000 пл/рік
  • 11.5%
  • SO2: 12 мг/л
1 415 грн
Вік лоз:
106+ років
Виніфікація:
cпонтанна ферментація в амфорі (10гл), напів-карбонічна мацерація 8 місяців (100% цілі ґрона)
Витримка:
3 місяці в старих бочках 500л (50% - акація, 50% - дуб)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Санкт Лаурент (100%)
Reflexion Cabernet Sauvignon Kalksandstein 2017
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 2,000 пл/рік
  • 12.0%
  • SO2: 29 мг/л
934 грн
Вік лоз:
30+ років
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без температурного контролю, в амфорі (10гл), 6 місяців
Витримка:
2 місяці в старих дубових бочках 600л
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Каберне Совіньйон (100%)
Reflexion Sankt Laurent Ried Steinthal 2017
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 1,500 пл/рік
  • 12.5%
  • SO2: 25 мг/л
934 грн
Немає в наявності
Висота виноградника:
185 м н.р.м.
Вік лоз:
106+ років
Виніфікація:
спонтанна ферментація, без контролю температури, у відкритих чанах (10гл), 4-6 тижнів
Витримка:
12 місяців в старих бочках з акації (700л)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Санкт Лаурент (100%)
Numen Güner Veltliner 2015
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 1,500-2,500 пл/рік
  • 12.5%
  • SO2: 19 мг/л
1 291 грн
Висота виноградника:
180-200 м н.р.м.
Вік лоз:
~60 років
Виніфікація:
спонтанна ферментація, без контролю температури, напів-карбонічна мацерація - 7 днів в квеврі, 25% з гребенем
Витримка:
16 місяців в старих бочках з акації (700л)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Грюнер Вельтлінер (100%)
Попередній:
Товар «» додано в кошик.
Оформити замовлення Продовжити покупки
18+
Увага!
Сайт містить інформацію, не рекомендовану для осіб, які не досягли повнолітнього віку.
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтеся на використання файлів cookie.