0
Профайл
Вайнфiртель (Австрія)

Zillinger, Johannes

Профайл
Виробництво пляшок/рік
~90 000
Площа виноградників:
18 га (+2 га для трав, овочів тощо)
Ґрунти:
вапняк, лоум, лес, гравій, пісок, вапняковий пісковик
Вік лоз:
5–106 років
Робота на грядці:
ручна, сірка, мідь, трав’яні чаї та екстракти, біодинаміка
Робота в погребі:
дикі дріжджі, без температурного контролю, без обклеювання, без фільтрації, бочки (500–2600л), квеврі (500–1000л), сталь
Урожайність:
2–7 тонн/га
Щільність посадки:
2500–4500 лоз/га
Сертифікація:
Demeter
Філософія:
дотримання традицій дідів і прадідів у вирощуванні й виніфікації
Контекст

Вілуе (Velue) — "віляжні" вина, ягоди для яких збирають на початку врожаю з різних виноградників на території селища Вельм. Молоді виноградники у Вілуе йдуть повністю за кілька підходів. Легкі й самобутні, Вілуе — перша сходинка для знайомства з "натуральними" винами. Непретензійні, але серйозні вина на кожен день. Мацерація — до 10% всіх ягід, 7–10 днів у маленьких квеврі.

Рефлекшн (Reflexion) — "крюшні" вина, ягоди з конкретних виноградників. Це мініпортрети, що максимально передають усі риси і складність конструкції "теруар – сорт – вінтаж".

Революшн (Revolution) — вино, яке дарує радість у повсякденному житті. Ця лінійка — відображення того, якими Йоханнес бачить запальні й незвичайні вина на кожен день, максимально віддалені від мейнстріму. Коротка мацерація, система Солера, експерименти з сортами PIWI. Відкриваємо новий світ смаку й переосмислюємо веселе чаркування. Viva la Revolution!

Нумен (Numen) — безлика божественна сила, що визначає долю людини. Ягоди з найстаріших лоз. Вина, які виробляються практично без втручання. Завжди з мацерацією. Завжди в квеврі.

Історія

Виноробня належить родині Йоханнеса з 1673 року.

Родина Йоханнеса — одна з тих 23, які церква переселила з Баварії в XVI столітті, задля того, щоб вони обробляли церковні угіддя. За це вони отримали свою землю. Фактично, предки Йоханнеса були засновниками Вельм-Гьотцендорфа.

Батько Йоханнеса свідомо перейшов на органічне фермерство в 1980-84 роках — один із перших в Австрії та чи не єдиний на той час у Ванфіртелі.

Лози Йоханнеса — одні з найбільш старих, якщо не сказати найстаріших, лоз Санкт Лаурент в регіоні — 1913-го року посадки. Їх усього 0,3 га.

Хоча зараз Вайфіртель асоціюється, в основному, з білими винами, на початку XX століття було навпаки. Червоний виноград домінував. Лише Санкт Лаурент займав близько 60% всіх виноградників регіону.

Перехід контролю від батька до сина розпочався в 2000 році. Перші 10 років Йоханнес працював у батька як найманий робітник, але щороку одну бочку вина батько дозволяв йому робити так, як він хотів, від початку до кінця. Від вибору виноградника, рядів і ягід до всіх процесів у погребі.

З 2012-го всі процеси і рішення на грядках та в погребі перейшли до Йоханнеса.

Першим його рішенням було віддати дві ділянки зі старими лозами й посадити дві нових. Як фанату старих лоз, це рішення йому далося нелегко, однак ті два виноградники були по сусідству з фермерами, які активно й агресивно розпилювали синтетичні препарати. Доки сусіди залишалися поруч, Йоханнес не міг працювати з цим виноградом.

Другим рішенням Йоханнеса стало купити квеврі. Тож скооперувавшись із Міхелем Гіндлем і Клаусом Прайсінгером, вони привезли першу партію.

Попередній:
Товар «» додано в кошик.
Оформити замовлення Продовжити покупки
18+
Увага!
Сайт містить інформацію, не рекомендовану для осіб, які не досягли повнолітнього віку.
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтеся на використання файлів cookie.