0
Профайл
Вайнфiртель (Австрія)

Zillinger, Johannes

Профайл
Виробництво пляшок/рік
~90 000
Площа виноградників:
18 га (+2 га для трав, овочів тощо)
Ґрунти:
вапняк, лоум, лес, гравій, пісок, вапняковий пісковик
Вік лоз:
5–106 років
Робота на грядці:
ручна, сірка, мідь, трав’яні чаї та екстракти, біодинаміка
Робота в погребі:
дикі дріжджі, без температурного контролю, без обклеювання, без фільтрації, бочки (500–2600л), квеврі (500–1000л), сталь
Урожайність:
2–7 тонн/га
Щільність посадки:
2500–4500 лоз/га
Сертифікація:
Demeter
Філософія:
дотримання традицій дідів і прадідів у вирощуванні й виніфікації
Контекст

Вілуе (Velue) — "віляжні" вина, ягоди для яких збирають на початку врожаю з різних виноградників на території селища Вельм. Молоді виноградники у Вілуе йдуть повністю за кілька підходів. Легкі й самобутні, Вілуе — перша сходинка для знайомства з "натуральними" винами. Непретензійні, але серйозні вина на кожен день. Мацерація — до 10% всіх ягід, 7–10 днів у маленьких квеврі.

Рефлекшн (Reflexion) — "крюшні" вина, ягоди з конкретних виноградників. Це мініпортрети, що максимально передають усі риси і складність конструкції "теруар – сорт – вінтаж".

Революшн (Revolution) — вино, яке дарує радість у повсякденному житті. Ця лінійка — відображення того, якими Йоханнес бачить запальні й незвичайні вина на кожен день, максимально віддалені від мейнстріму. Коротка мацерація, система Солера, експерименти з сортами PIWI. Відкриваємо новий світ смаку й переосмислюємо веселе чаркування. Viva la Revolution!

Нумен (Numen) — безлика божественна сила, що визначає долю людини. Ягоди з найстаріших лоз. Вина, які виробляються практично без втручання. Завжди з мацерацією. Завжди в квеврі.

Історія

Виноробня належить родині Йоханнеса з 1673 року.

Родина Йоханнеса — одна з тих 23, які церква переселила з Баварії в XVI столітті, задля того, щоб вони обробляли церковні угіддя. За це вони отримали свою землю. Фактично, предки Йоханнеса були засновниками Вельм-Гьотцендорфа.

Батько Йоханнеса свідомо перейшов на органічне фермерство в 1980-84 роках — один із перших в Австрії та чи не єдиний на той час у Ванфіртелі.

Лози Йоханнеса — одні з найбільш старих, якщо не сказати найстаріших, лоз Санкт Лаурент в регіоні — 1913-го року посадки. Їх усього 0,3 га.

Хоча зараз Вайфіртель асоціюється, в основному, з білими винами, на початку XX століття було навпаки. Червоний виноград домінував. Лише Санкт Лаурент займав близько 60% всіх виноградників регіону.

Перехід контролю від батька до сина розпочався в 2000 році. Перші 10 років Йоханнес працював у батька як найманий робітник, але щороку одну бочку вина батько дозволяв йому робити так, як він хотів, від початку до кінця. Від вибору виноградника, рядів і ягід до всіх процесів у погребі.

З 2012-го всі процеси і рішення на грядках та в погребі перейшли до Йоханнеса.

Першим його рішенням було віддати дві ділянки зі старими лозами й посадити дві нових. Як фанату старих лоз, це рішення йому далося нелегко, однак ті два виноградники були по сусідству з фермерами, які активно й агресивно розпилювали синтетичні препарати. Доки сусіди залишалися поруч, Йоханнес не міг працювати з цим виноградом.

Другим рішенням Йоханнеса стало купити квеврі. Тож скооперувавшись із Міхелем Гіндлем і Клаусом Прайсінгером, вони привезли першу партію.

Вина Zillinger, Johannes в портфелі Frank Wines:
Numen Riesling 2018
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 1,500 пл/рік
  • 12.5%
  • SO2: 17 мг/л
1 250 грн
Висота виноградника:
185 м н.р.м.
Вік лоз:
35-40 років
Виніфікація:
перша мацерація – 5 днів у квеврі. Друга мацерація (напів-карбонічна, 12% доданих ягід / 1-2 ягоди з лози) – 12 місяців
Витримка:
12 місяців у старих дубових бочках (600л)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Ріслінг (100%)
Numen Muskateller 2018
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 1,500 пл/рік
  • 12.5%
  • SO2: 21 мг/л
1 250 грн
Висота виноградника:
200-230 м н.р.м.
Вік лоз:
25+ років
Виніфікація:
cпонтанна ферментація у амфорі (10гл), напів-карбонічна мацерація (15% цілі ґрона) 7 днів
Витримка:
11 місяців на осаді в старих дубових бочках (600л)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Мускателлер (100%)
Numen Rose St. Laurent 2018
  • рожеве
  • тихе
  • 0.75 л
  • 1,000 пл/рік
  • 11.5%
  • SO2: 12 мг/л
1 100 грн
Вік лоз:
106+ років
Виніфікація:
cпонтанна ферментація в амфорі (10гл), напів-карбонічна мацерація 8 місяців (100% цілі ґрона)
Витримка:
3 місяці в старих бочках 500л (50% - акація, 50% - дуб)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Санкт Лаурент (100%)
Reflexion Weissburgunder Ried Hohes Eck 2019
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 3,000-4,000 пл/рік
  • 12.0%
  • SO2: 25 мг/л
699 грн
Вік лоз:
35-40 років
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без температурного контролю, 85% - в сталевих посудинах, без гребенів, без шкірок; 15% - напів-карбонічна мацерація (10% цілі ґрона) у амфоре 7 днів
Витримка:
10 місяців, 65% - в сталевих посудинах, 35% - в старих бочках (акація)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутиляції
Сорти:
Піно Блан (100%)
Velue Zweigelt 2019
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 7,000-10,000 пл/рік
  • 12.0%
  • SO2: 24 мг/л
625 грн
Висота виноградника:
185-220 м н.р.м.
Вік лоз:
25+ років
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без температурного контролю, у відкритих бочках
Витримка:
12 місяців у старих дубових бочках, 50% - 25гл, 50% - 500л
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Цвайгельт (100%)
Revolution Red Solera NV
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 4,000 пл/рік
  • 12.0%
  • SO2: 31 мг/л
675 грн
Вік лоз:
~ 30 рік
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без температурного контролю, в амфорі, відкритих сталевих посудинах і відкритих бочках (акація)
Витримка:
кожен сорт витримується 12-36 місяців у окремих бочках і амфорах
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, бленд 3х вінтажів за місяць до бутилювання
Сорти:
Рьослер (50%), Цвайгельт (25%), Каберне (25%)
Reflexion Cabernet Sauvignon Ried Steinthal 2017
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 2,000 пл/рік
  • 12.0%
  • SO2: 29 мг/л
725 грн
Вік лоз:
30+ років
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без температурного контролю, в амфорі (10гл), 6 місяців
Витримка:
2 місяці в старих дубових бочках 600л
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Каберне Совіньйон (100%)
Reflexion Gruner Veltliner Ried Kellerberg 2019
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 7,000 пл/рік
  • 12%
  • SO2: 23 мг/л
699 грн
Висота виноградника:
45+ років
Вік лоз:
175-185 м н.р.м.
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без температурного контролю, 85% - у сталевих посудинах, без гребенів, без шкірок; 15% - напів-карбонічна мацерація (10% цілі ґрона) в амфорі 7 днів
Витримка:
10 місяців, 65% - у сталевих посудинах, 35% - в старих бочках (акація)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Грюнер Вельтлінер (100%)
Reflexion Sauvignon Blanc Ried Lissen 2018
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 5,000 пл/рік
  • 12.5%
  • SO2: 30 мг/л
699 грн
Висота виноградника:
175-185 м н.р.м.
Вік лоз:
30+ років
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без температурного контролю, 85% - у сталевих посудинах, без гребенів, без шкірок; 15% - напів-карбонічна мацерація (10% цілі ґрона) в амфорі 7 днів
Витримка:
8 місяців, 65% - сталеві посудини (32гл), 35% - бочки (акація) 700л
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Совіньйон Блан (100%)
Velue Muskateller 2019
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 5,000 пл/рік
  • 11.0%
  • SO2: 24 мг/л
625 грн
Висота виноградника:
185-230 м н.р.м.
Вік лоз:
15-30 років
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без температурного контролю, в сталевих посудинах
Витримка:
4 місяці, 90% - в сталевих посудинах, 10% - в амфорах (10гл)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Мускателлер (100%)
Velue Rose Cabernet S. 2019
  • рожеве
  • тихе
  • 0.75 л
  • 9,000 пл/рік
  • 11.5%
  • SO2: 25 мг/л
625 грн
Висота виноградника:
185 м н.р.м.
Вік лоз:
30 років
Виніфікація:
cпонтанна ферментація, без контролю температури, в амфорах і сталевих посудинах, мацерація 10 годин
Витримка:
3 місяці в сталевих посудинах
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Каберне Совіньйон (100%)
Revolution Pink Solera NV
  • рожеве
  • тихе
  • 0.75 л
  • 3,000 пл/рік
  • 11.5%
  • SO2: 15 мг/л
675 грн
Вік лоз:
106 років (Санкт Лаурент), 20 років (Сіра), 28 років (Рьослер)
Виніфікація:
спонтанна ферментація, без контролю температури, для Санкт Лаурент і Сіра - напів-карбонична мацерація, з гребенями, 7-8 місяців; 10% - в амфорі, решта - в старих бочках (500-700л). Рьослер - швидке пряме віджимання
Витримка:
6-30 місяців в старих дубових бочках (500л)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Рьослер (50%), Сіра (25%), Санкт Лаурент (25%)
Revolution White Solera NV
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 9,000 пл/рік
  • 12.5%
  • SO2: 33 мг/л
675 грн
Висота виноградника:
185-230 м н.р.м.
Вік лоз:
35 років (Ріслін), 30 років (Шойребе), 25 років (Шардоне)
Виніфікація:
спонтанна ферментація, без контролю температури. Мацерація 24 години (Ріслінг), 2 тижні (Шардоне), пряме віджимання (Шойребе). Тільки Ріслінг проходить процес солери. Базовий вінтаж - 2013. Шойребе - 2 вінтажі у бленді. Шардoне - 1 вінтаж (останній)
Витримка:
блендинг старих винтажів в нові відбувається після ферментації, перед витримкою. Частина солери додається у свіжий вінтаж (не навпаки!), витримка у бочках з акації (500л-20гл)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Шардоне (50%), Ріслінг (25%), Шойребе (25%)
Reflexion Sankt Laurent Ried Steinthal 2017
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 1,500 пл/рік
  • 12.5%
  • SO2: 25 мг/л
725 грн
Висота виноградника:
185 м н.р.м.
Вік лоз:
106+ років
Виніфікація:
спонтанна ферментація, без контролю температури, у відкритих чанах (10гл), 4-6 тижнів
Витримка:
12 місяців в старих бочках з акації (700л)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Санкт Лаурент (100%)
Numen Güner Veltliner 2015
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 1,500-2,500 пл/рік
  • 12.5%
  • SO2: 19 мг/л
1 123 грн
Висота виноградника:
180-200 м н.р.м.
Вік лоз:
~60 років
Виніфікація:
спонтанна ферментація, без контролю температури, напів-карбонічна мацерація - 7 днів в квеврі. 25% з гребенем
Витримка:
16 місяців в старих бочках з акації (700л)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, мінімальна доза SO₂ при бутилюванні
Сорти:
Грюнер Вельтлінер (100%)
Попередній:
Наступний:
Товар «» додано в кошик
Оформити замовлення Продовжити покупки
18+
Увага!
Сайт містить інформацію, не рекомендовану для осіб, які не досягли повнолітнього віку
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтеся на використання файлів cookie.