0
Профайл
Бургенланд (Австрія)

Preisinger, Claus

Профайл
Виробництво пляшок/рік
~110 000
Площа виноградників:
20 га (40–60 дрібних ділянок)
Ґрунти:
глина, вапняк, піщаник
Вік лоз:
30–60 років
Робота на грядці:
ручна, сірка, мідь, біодинаміка; на деяких виноградниках працюють на конях
Робота в погребі:
дикі дріжджі, без температурного контролю, без обклеювання, без фільтрації, великі ботті, тривала мацерація
Урожайність:
4–6 тонн/га
Щільність посадки:
4000–10 000 лоз/га
Сертифікація:
Demeter
Філософія:
вільний дух. Інтелект не повинен сковувати інтуїцію. Мінімалізм. Початковий матеріал високої якості дозволяє мінімізувати маніпуляції і відволікання від істинної суті вина. Емоції. Вино повинне викликати емоції незалежно від його вартості.
Контекст

Площа виноградників Клауса становить 19 га, але вони роздроблені на 40+ невеликих ділянок на східному і західному узбережжі озера Нойзідль. При цьому розташовані в радіусі 16 км.

Це означає три речі. По-перше, різноманітність — ґрунтів, клімату, віку лоз. По-друге, диверсифікацію — для маленьких фермерів іноді порятунком стає те, що відмінності погодних умов на різних ділянках дозволяють уникнути тотального знищення врожаю в важкі вінтажі. І по-третє, мороку — аби розуміти, що відбувається на всіх виноградниках, Клаусу доводиться проводити дуже багато часу в пересуванні між ними.

Великою підмогою стало його вольове й дещо божевільне рішення про позику на будівництво виноробні/погреба, що дозволило йому консолідувати всю виніфікацію й елеваж в одному місці. До цього він мав кілька невеликих рудиментарних споруд на різних ділянках для виніфікації.

Зрештою, серед рівнинних виноградників виникла ефектна й абсолютно функціональна будівля, що органічно вписується й багато в чому відображає Клауса та його вина. Самовпевнена, з абсолютно чітко сформульованої позицією і стилем і при цьому абсолютно без пафосу, напускної важливості чи безглуздого гламуру.

Історія

Визначившись із вибором свого життєвого шляху ще в 14 років, Клаус не втрачав часу.

До 25 років він встиг здобути профільну освіту, набратися досвіду на виноробні в Каліфорнії та попрацювати на одного зі стовпів конвенціонального виноробства в регіоні. Зробити свої перші вина самостійно. Отримати визнання критиків Австрії (краще кюве Австрії — Pannobile 2000 і кращий Піно Нуар Австрії — Pinot Noir 2003). Усвідомити, що конвенціональне виноробство — це не те, що близьке йому по духу. Піти у "вільне плавання" й цілковито сфокусуватися на своїх виноградниках і винах.

З того часу:

— у 2006 році Клаус повністю перейшов на біодинамічний підхід до фермерства;

— у 2009 вперше виніфікував біле в мацеративному стилі (це був Вайсбургундер з крю Едельграбен);

— у 2010 вперше зробив це ж вино в амфорі;

— у 2013 почав виніфікувати Блауфренкіш з крю Едельграбен в амфорі.

На сьогодні розподіл вин Клауса приблизно такий: 10% білі і 90% червоні.

Сортовий мікс: Цвайгельт — 40%, Блауфренкіш — 25%, Санкт Лаурент — 10%, Фурмінт — 10%, Піно Нуар — 5%, Вайсбургундер — 5%, Геміштер Затц — 5%.

Вина Preisinger, Claus в портфелі Frank Wines:
Puszta Libre! 2022
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 22,000 пл/рік
  • 11.5%
  • SO2: 21 мг/л
836 грн
Висота виноградника:
135-220 м н.р.м.
Вік лоз:
8-38 років
Виніфікація:
спонтанна ферментація, без температурного контролю, сталеві посудини, 80% - напів-карбонічна мацерація, 20% - карбонічна мацерація
Витримка:
6 місяців: 50% у великих старих бочках (35гл) і 50% у сталевих посудинах
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання
Сорти:
Цвайгельт (85%), Санкт Лаурент (15%)
ErdeLuftGrasUndReben BF 2017
  • червоне
  • тихе
  • 0.75 л
  • 1200 пл/рік
  • 13.0%
  • SO2: <10 мг/л
1 530 грн
Сорти:
Блауфренкіш (100%)
Kalkundkiesel Blanc 2022
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 3,600 пл/рік
  • 11.0%
  • SO2: <10 мг/л
1 038 грн
Висота виноградника:
140-200 м н.р.м.
Вік лоз:
17-37 років
Виніфікація:
спонтанна ферментація, без температурного контролю, 80% - напів-карбонічна мацерація у сталі (4 дні), 20% - карбонічна мацерація у дубових бочках (10-20гл), ферментація в дубових бочках (10-20гл)
Витримка:
8 місяців у амфорах (10гл) і бочках (20гл и 600л)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, без додавання SO₂
Сорти:
Грюнер Вельтлінер (45%), Піно Блан (45%), Мускат Оттонель (10%)
ErdeLuftGrasUndReben GV 2017
  • біле
  • тихе
  • 0.75 л
  • 12.0%
  • SO2: 3 мг/л
1 842 грн
Висота виноградника:
170-220 м н.р.м.
Вік лоз:
~40 років
Виніфікація:
спонтанна ферментація, без температурного контролю, амфора (10гл), мацерація 5 днів, 80% - напів-карбонічна мацерація, 20% - карбонічна мацерація
Витримка:
8 місяців у амфорі (10гл)
Бутилювання:
без фільтрації, без обклеювання, без додавання SO₂
Сорти:
Грюнер Вельтлінер (100%)
Попередній:
Наступний:
Товар «» додано в кошик.
Оформити замовлення Продовжити покупки
18+
Увага!
Сайт містить інформацію, не рекомендовану для осіб, які не досягли повнолітнього віку.
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтеся на використання файлів cookie.